Rus araştırmacılar, Sibirya bölgesindeki donmuş toprak tabakasında mikroskobik çok hücreli bir canlının 24 bin yıl boyunca hayatta kaldığını keşfettiler.
Rusya'daki "Pushchino Bilimsel Araştırma Merkezi", yaptıkları araştırmada, Sibirya bölgesinde yaptıkları çalışmalar sırasında topladıkları donmuş toprak örneğinde "Bdelloid rotifer" adlı mikroskobik bir canlının bulunduğunu tespit etti.
Bu nedenle araştırmacılar, bu türün yalnızca eşeysiz olarak ürediğini varsaydılar. Organizmalar sadece dişi olarak gözlenmiş, erkek organizmaya rastlanmamıştır. Bdelloid rotiferler mikroskobik tatlı su omurgasızlarıdır.
Sondajla organizmanın bir örneği alındı. Organizmanın yaşını belirlemek için ileri radyo-karbon testlerinden geçen bilim adamları, canlının 23.960 ile 24.485 yaşları arasında olduğunu belirtti. Yarım milimetre uzunluğundaki tatlı su organizması çözüldükten sonra, eşeysiz üreme olarak bilinen partenogenez yoluyla eşeysiz üreme gözlemlendi. Organizmayı inceleyen araştırmacılar, organizmanın canlılığının devam ettiğini belirlediler. Sizinle birlikte bu yazıya hayran olduysanız, m (www.dictionary.com) lütfen sitemizi ziyaret etmekle ilgili daha fazla bilgi almak istersiniz.
Bu canlı gibi bazı basit organizmaların "kriptobiyoz" durumunda hayatta kalmayı başardıkları bilinmektedir, bu da aşırı sıcak, aşırı soğuk veya zehirli gibi yaşamsal faaliyetlerin sürdürülmesinin zor olduğu ortamlarda metabolizmalarının neredeyse durması anlamına gelir. ortamlar. Bilim adamları daha önce donmuş toprak örneklerinde bazı basit solucanlar ve bitki türleri tespit etmiş ve bunların donmuş halde hayatta kalabileceklerini bildirmişti. Araştırma ekibinden Stas Malavin, çalışmanın çok hücreli hayvanların kriptobiyoz durumunda on binlerce yıl yaşayabileceğini kanıtlayan çok güçlü bir çalışma olduğunu belirtti.